Laken

 Het kerkhof van Laken heeft bij mij een diepe indruk nagelaten. De monumentale graven en beeldhouwwerken, maar op de eerste plaats de crypte die je vrij kan bezoeken. Deze is heel uitgestrekt en je vindt er heel bijzondere grafkelders. In één van de gangen, vind je een graf met een heel eenvoudige vaas waarin rode, porseleinen rozen staan. Om de een of andere reden word ik er steeds door aangetrokken.

Op het kerkhof zelf, staan er meerdere beeldhouwwerken die de moeite zijn om eens met je eigen ogen te bekijken. Hierbij denk ik dan aan de vrouw die treurt in een kapel. De kapel heeft een ronde opening en als je er op het juiste moment aanwezig bent, maakt de zon een hart ter hoogte van haar hand. Ik heb het zelf nog niet gezien maar ga het zeker nog proberen vastleggen op foto. 

Ook vind je hier "De Denker" van Rodin. Hij staat je aan de kleine ingang, naast de kapel op te wachten. Als je geluk hebt, kan je ook eens binnenkijken in de kapel. (lees: de gids is de deur vergeten afsluiten ;-) )

Foto's: September 2018