wooden art

Toevallig op deze mooie beelden gebotst en aan de bandensporen te zien, stonden ze er ook nog niet heel lang. We zijn dan heel het bos doorgelopen om alle beelden te kunnen fotograferen.

Later heb ik dan gevonden dat het om een firma ging die een tweede leven probeert te geven aan omgehakte bomen. En zoals je zelf kan zien, is dit bij deze beelden wel heel goed gelukt. De firma die deze beelden maakt, noemt Wooden Art (woodenart.be).

Nu blijkt dat deze beelden er zijn neergezet omdat ze standbeelden zijn voor een natuurbegraafplaats. (istn't it ironic... ;-) )

Een natuurbegraafplaats is een zone in natuur- of bosgebied waar de as van een overledene een plaats krijgt. De as wordt in een biologisch afbreekbare urn zonder herdenkingsteken gestoken. Op deze manier maakt de laatste rustplaats deel uit van een natuur- of bosgebied.

In het bos staan er 8 houtsculpturen als gedenkzuil zodat de nabestaanden deze plek in het bos gemakkelijk kunnen terugvinden en ook bij elke begraafplaats is er houten bank geplaatst. Op de gedenkzuil kan er wel een naamplaatje worden bevestigd worden. 

Foto's: juni 2018